tanitim@esenyurt.edu.tr 444 9 123

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Personel ve Öğrenci Taşıma İşi Hizmeti

T.C.

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PERSONEL VE ÖĞRENCİ TAŞIMA İŞİ HİZMETİ

 

Madde 1 - İdareye ilişkin bilgiler

İdarenin;

Adı: İstanbul Esenyurt Üniversitesi

Adresi: Zafer Mah. Adile Naşit  Bulvarı No:1  Esenyurt/İSTANBUL

Telefon numarası: 444 9 123

ç) Faks numarası: +90 212 699 09 90

Elektronik posta adresi: fatmagulkaya@esenyurt.edu.tr

İlgili personelinin adı, soyadı ve unvanı:  Fatma Gül KAYA , Daire Başkanı

 

Madde 2 - İhale konusu işe ilişkin bilgiler

2.1. İhale konusu hizmetin;

Adı: 1 Taşıma merkezi öğrenciler için 4 güzergahtan personel için 3 güzergahtan 1 yıl süreyle taşıma işi için araç kiralanması

Miktarı ve türü: Hizmetin miktarı ve türü ekte yer almaktadır.

Madde 3- Taşımacılar tarafından Üniversite servis aracı olarak kullanılacak taşıtların Ticari Araç olması ve Öğrenci Ring servislerinin en az 27 koltuklu olması ve personel servislerinin en az 18 koltuklu olması zorunludur.

Madde 4- Servis araçlarında Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirtilen standart, nitelik ve sayıda araç, gereç ve malzemeler her an kullanılabilir durumda bulundurulmalıdır.

Madde 5- Servis araçlarının kapıları şoför tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde otomatik (Havalı, Hidrolikli v.b.) olabileceği gibi; araç şoförleri tarafından elle kumanda edilebilecek şekilde (Mekanik)  de olabilir. Otomatik olduğu takdirde, kapıların açık veya kapalı olduğu şoföre optik ve/veya akustik sinyallerle intikal edecek şekilde olmalıdır.

Madde 6- Servis aracı olarak kullanılacak taşıtlar temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulundurulmalı ve 6 ayda bir bakım ve onarımları yaptırılmakla birlikte; taşıtların cinsine göre Karayolları Trafik Yönetmeliğinin öngördüğü periyodik muayeneleri de yaptırılmış olmalıdır.

Madde 7- Personel ve öğrencilerin oturarak rahat bir yolculuk yapmalarını sağlayacak tedbirleri alarak taahhüt ettiği yere kadar götürüp getirmekle yükümlü olup servis hizmeti sırasında taşıta başka herhangi bir yolcu (SİVİL) alınmayacaktır.

Madde 8- Servis Sürücüsü; E Sınıfı Sürücü Belgesi için 3 yıllık, B Sınıfı Sürücü Belgesi için 5 yıllık sürücü belgesine sahip olmalıdır.

Madde 9- Servis Sürücüsü, asli kusurlu ve bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazalarına karışmamış olmak, alkollü olarak araç kullanma ve hız kuralını ihlal nedeniyle sürücü belgeleri birden fazla geri alınmamış olmak  ve ticari taşıt kullanma belgesine sahip olmak, zorundadırlar.

Madde 10- Servis araçları, öğrenci taşıyan gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kuruluşları, taşıma hizmetinde kullanılan söz konusu araçlarına, Karayolları Trafik Kanunu’nun zorunlu kıldığı Mali Sorumluluk Sigortasını yaptırmak mecburiyetindedirler. Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası bulunmayan servis araçları ile öğrenci taşımacılığı yapılamaz.

Madde 11- Kolluk kuvvetlerince yapılacak denetimler haricinde, Üniversite İdaresi sözleşme süresince taşıma araçlarını denetleme yetkisine sahiptir.

Madde 12- Sürücülerin kılık kıyafetleri temiz ve düzgün olacak, günlük sakal tıraşı olacaklar, araçların temiz ve düzenli olmasını sağlayacaktır.

Madde 13- Yüklenici, iş kanunu, işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü hükümlerine göre sürücü sağlığını korumak ve her türlü sağlık tedbirlerini almak zorundadır. Sosyal Sigortalar mevzuatı her türlü işçi ve işveren hakkındaki yasalardan dolayı, işçi alınması, çıkarılması, kaçak işçi çalıştırılması, bildirimlerin zamanında yapılması, ücretlerin ödenmesi gibi tüm konularda sorumluluk yükleniciye aittir.

Madde 14- Taşıtların Aydınlatma ve Elektrik donanımı Karayolları trafik kanununu ve Tüzük esaslarına uygun olacaktır.

Madde 15- Yükleniciler Sürücülerin; (İlgili Emniyet Birimlerinden alınan geriye yönelik 1 yıllık ceza kaydı, son üç ay içerisinde Cumhuriyet Savcılığından aldığı sabıka kaydı Sürücü Belgesi ve sağlık raporu.) belgeleri ile Kimlik fotokopisi ve sağlık raporu sözleşmenin imzalanmasından önce Üniversite Yönetimine teslim edeceklerdir.

Madde 16- Taşıma işinde kullanacak 5 (beş) yaşını aşmamış Trafik siciline kayıtlı araçlara ait (Araçlar Yüklenici Firmaya ait olması durumunda; Araç Ruhsatı ve bunu tevsik edecek belgeler, Araçlar Yüklenici Firmaya  ait  değilse  Sözleşmeleri,  Zorunlu  Trafik  Sigorta  Poliçesi,  Kara  Yolu   Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası Poliçesi, Araç Muayene Kartı) belgelerini sözleşmenin imzalanmasından önce Üniversite Yönetimine teslim edeceklerdir.

Madde 17- Taşıma esnasında taşıtın mazeretsiz gelmediği ve yerine bir araç tahsis etmediği günler için taşıyıcıya ücret ödenmeyeceği gibi, hak edişlerinden Sözleşme bedelinin 1/100 oranında ceza kesilecektir.

Madde 18- Taşıma işini üstlenen araç sürücüsünün trafik kurallarına uymadığı tespit edildiği takdirde idare sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmeye yetkilidir.

Madde 19- Öğrenci sevisleri Üniversite Akademik takviminde belirtilen Bahar ve Güz yarıyılları, Ders başlangıcı, Ders Bitişi, Final ve Bütünleme sınav tarihnde yapılacaktır. Bunun dışındaki tarihler ile resmi tatil günlerinde yapılmayacaktır. Personel servisi yıl boyunca yapılacak tatil günlerinde yapılmayacaktır.

 

  SERVİS ARAÇLARINDA BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER:

 

  • Servis araçlarının  sağ, sol, ön, arkasında  üniversite logo ve yazısını taşıyan uygun renk, ebat ve şekilde çıkarma bulunmalıdır..
  • Servis araçlarında sağlık çantası (ilk yardım malzemelerinin bulunduğu) trafik seti bulundurmak.
  • Araçların kapıları, sürücüler tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde otomatik olabileceği gibi, araç sürücüleri tarafından elle kumanda edebilecek şekilde ve kapıların açık veya kapalı olduğunu sürücüye optik veya akustik sinyallerle intikal edecek şekilde düzenlenir.
  • Servis aracı olarak kullanılacak araçlardan Minibüs, otobüs ve benzeri taşıtlar beş  (5) yaşından büyük olmaması, taşıtların yaşı fabrikasından imal edildiği tarihten sonra ilk takvim yılı esas alınarak hesaplanır.
  • Taşıma yapacak araçlara; sözleşmenin kapsadığı öğretim yılını içine alacak şekilde “Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası ile Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası Poliçesi” yaptırılıp, makbuzun bir sureti idarede kalan sözleşmeye eklenir.
  • Araçların İmal, Tadil ve Montajı hakkındaki yönetmeliğin 2,2 maddesi hükümlerine göre tayin edilen ve o araca ait tescil belgelerinde gösterilen oturacak yer adedi, aracın içerisinde görülecek bir yere yazılacak sabit şekilde monte edilecektir
  • Zorunlu haller dışında ve Üniversite yönetimince gerek görülmedikçe sık sık araç ve sürücü değişikliği yapılmayacaktır. Araç ve Sürücü değişikliği idareye hemen bildirilecektir.
  • İhale işlemi bittikten sonra en geç 5 gün içinde araç ve sürücülere ait belgelere güzergâh bazında ayrı ayrı dosyalanıp bir klasör içerisinde Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına teslim edilecektir.

 

 

Dosya Adı
Birim Fiyat Teklif Cetveli.docx İndir Göster
Birim Fiyat Teklif Mektubu.docx İndir Göster
İdari Şartname.doc İndir Göster
Öğrenci Servis Güzergah Ve Saatleri Tablo-1.doc İndir Göster
Öğrenci Servis Güzergah Ve Saatleri.doc İndir Göster
Personel Servisi Güzergah Ve Saatleri.doc İndir Göster
Sözleşme Tasarısı.docx İndir Göster